ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar

istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda kıymeti faik bir besin maddesi elde etmenin katı düzen dörtköşe bir hobi olarak da değerlendirilebilir.

Kaynatılan tahılları içki kavanozlara veya plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın veya torbaları disiplinca demetlayın.

· Substratı Hazırlayın: Eğer hazır bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak isabetli bir karışım elde edin.

İstiridye mantarı tohumları ve mantarların dirimlik açısından birsonsuz faydası bulunmaktadır:

İstiridye mantarı tohumları, ekseri tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun vürutimi sağlamlanır.

İstiridye mantarı 2021 senesinde devlet tarafından hibe kapsamları dâhilerisindeydi. Ancak şuan istiridye mantarına özel bir bağış isteklendirme programı yoktur.

İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup çoğu kez salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kabilinden fidan olarak da satın kırmızıınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan nasıl yetiştireceğinizle müntesip umumi adımlar:

· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe here ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı ferahçe bastırarak düzeltin.

İstiridye mantarı beslemek hem neşeli hem bile kârlı bir mücadeletır. Muhik adımları izleyerek sükselı bir üretim gerçekleştirebilirsiniz.

İstiridye mantarı yetiştirilmesi emeksiz olmakla beraberinde arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile semere elde edebilirsiniz.

· İzmir sarmaşığı tohumları umumiyetle ilkbahar veya sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde ülke sıcaklığı amelî olacaktır.

· İceberg marulu ekseriyetle soğuk cazibe koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları ekseriyetle baharın erken yahut sonbaharın adım atarında ekebilirsiniz. Hâk sıcaklığı 5-18 °C ortada olmalıdır.

İster evde uğraşı yalnızçlı lüzum ticari lakinçla olsun mantar yetiştiriciliği yürekin en önemli mevzuların başında mantar miseli gelir. Sitemize bile gelen sorular ortada istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.

Hasat Şapka kısmı kenarlarından kötüya mevsuk kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. çoklukla ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice kesin.

Report this page